torsdag, augusti 10, 2006

Tänk på procenten!

Till slut går det inte att stoppa. Plånboken är full av dem och Myran känner att hon måste bli av med dem. Egentligen är det kanske onödigt. Egentligen vill hon inte falla för trycket. Det är ju ett reklamtrick. Men man kan ju ändå inte låta bli. Man tjänar sparar ju.

Med plånboken full av rabattkuponger på barnkläder drar Myran till slut med sig herrH till det närbelägna köpcentrat. I bilen går hon igenom plånboken, 50% på H&M på ett babyplagg, halvapriset på en body på PoP, en lapp på 30% och en lapp på 25% på barnkläder på Lindex och en kupong med 25% på ett bebisplagg på KappAhl. Man måste ju faktiskt använda all den där rabatten innan man förlorar den, tänker den ekonomiska Myran. Dessutom är det ju slutrea med massa procent och halvaprisetrabatter och allt. Myran är taggad.

- Vad är tidsplanen? undrar den käre mannen skeptiskt innan de kliver ur bilen.
Myran försöker svara utan att herrH ska bli förfärad, men han ser ändå ut som han tror att de kommer bli kvar här hela kvällen. Med all rätt.

Shoppandet går fint. Mönstret blir som följer:
In i affär. HerrH upplyses vad som gäller för rabatt av bebisgrejer. Han går till babyavdelningen. Myran genomsöker rean för att hitta fynd till de stora barnen. De sammanstrålar och tittar igenom. Till kassan.

Efter 1 ½ timme ser herrH ut som han tycker att det är nog. Men Myran har ju kvar en lapp. Hon springer till kartan och letar. Var ligger KappAhl?
- Älskling, jag är ledsen att behöva meddela det här, ropar hon till herrH när hon kommer tillbaka. Det finns ingen KappAhl här. Vi får ta det en annan dag.
HerrH spelar bedrövad och Myran skrattar.

I bilen hem är Myran nöjd. Byxor, tröja, trosor och strumpor till Hilda. Byxor och tröja till Artur. Två bodysar, ett par byxor, en luvajacka och en snusnäsduk till Einar. Allt till det facila priset av 610 kronor. Kunde ha kostat bra mycket mer.

Tralalala, tänker Myran. Och herrH är fortfarande tillräckligt pigg för att ställa sig och grädda våfflor när de kommer hem.

Hur det går ihop med deras nya giv äta-bättre-mindre-fett-mera-fibrer är en helt annan historia.

Etiketter:


Kommentarer:
Oj, du har verkligen fastnat för namn från 1900-talets början...

Grattis till att ha sparat pengar*s*
 
Och du outar barnen till och med! Efternamnet, då? Får jag...?? Snälla...??? ;P
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]





<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]