måndag, augusti 21, 2006

Första skoldagen

- Vad tror du kommer hända första dagen i skolan då? undrar mamman. Inte för att hon undrar. Herregud, hon har ju gått i skolan själv i all sin dar. Och dessutom är hon ju lärare. Hon vet ju hur det går till.
- Tja, jag vet inte... svarar sonen där han ligger i sängen kvällen före första skoldagen.
Tur att mamman är lärare. Hon vet.
- Det blir nog upprop, förklarar hon. Du vet att fröken ropar alla namnen. Vad ska du säga när hon ropar ditt?
- Ja!?
Sonen ser ut som om han tycker att mamma frågar fåniga frågor. Mamman förstår honom. Klart att han fattar att han ska säga ja.

Gå upp nu. Klä på dig! Ät upp frukosten! Mamman springer runt som ett jehu och inser att hon har glömt att fixa ryggsäck till sonen. Borsta tänderna! På med ytterkläderna. Extrakläder, var det också ju. Ojoj, allt ska man tänka på. Du får låna den här ryggsäcken, så köper vi en ny till dig en annan dag.
Sonen ser inte ut som han bryr sig alls om vilken ryggsäck han har. Äpple eller päron till fruktstunden? Ta på dig skorna, nu måste vi gå annars kommer vi försent till första skoldagen. Har du kissat? Sommarboken, måste du ju ha med dig, du som har ritat så fint i den. Ojoj, mamma måste kissa också! Sa du att du ville ha ett päron? Nu måste vi gå! Glöm inte ryggsäcken.

- Gå långsamt, jag måste springa in igen och hämta kameran!
Så förevigar hon den korta promenaden fram till skolan och de kommer lite, lite försent, men det bekommer inte sonen alls. Han är lugn och glad och inte alls så uppstressad som sin mamma. När han sitter där i ringen med de andra barnen lägger han huvudet lite på sned och ler och vinkar försynt till sin mor.
Det här kommer ju bli jättebra! Åh, vad stor han är, min lille grabb, tänker hon och blir med ens lugn.

Ända tills hon hör fröken säga:
- Regnkläderna kan ni hänga på barnens platser i hallen.
Regnkläder! Herregud, hon har glömt regnkläder - första dagen i skolan! Dålig mamma, och hon ska vara lärare dessutom. Hon borde skämmas!
När barnen går ut på rast avslöjar hon sig för fröken. Hon hade hoppats på att få ett tryggt svar som att det ordnar sig alltid.
- Då får vi hoppas att det inte regnar... säger fröken hårt.
*gulp*

Regntunga skyar är vad mamman ser hela vägen hem. Hela dagen spanar hon ut igenom förnstret och funderar på om skolbarnen har rast nu eller om de är inne.
När hon hämtar sonen utanför skolan är han på strålande humör och alldeles torr.
- Nu går vi hem och letar efter dina regnkläder, säger mamman.

Etiketter:


Kommentarer:
Så jag känner igen mig! Oavsett listor och planering och förberedelser så står man där.... som enda föräldern som inte kom ihåg allt! Alltid! Fast så känner nog alla - alltid är det något man missat...
 
Fan vilken elak fröken..

Det är ju inte lätt att tänka på allt.. och om man inte har fått en lista på allt som ska med är det ju jättesvårt att veta vad dom behöver. FÖRSTA DAGEN!
 
Bry dig inte om det. Jag är också mamma och lärare och glömmer saker jämt!
Så gott att sonen hade en bra första dag i skolan trots brist på regnkläder ;-)
 
Vad härligt att läsa om hans lilla leende när han vinkar till dig :-)

Och fröken var nog bara stressad hon också, inte hård. Hoppas jag.

Här öser regnet ner idag också, och barnen kom till skola och dagis med regnkläderna på. De är lättare att komma ihåg om det regnar när man går...

*kram*
 
Men du, har stora skolkillar galonbrallor nu, eller är det för småkids?? Vad finns det för alternativ annars?
Mvh Förvirrad Förstagångsskolbarnsmamma
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]





<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]